Jeg lægger en ære i mit arbejde.

Her er noget af det, jeg er mest stolt af.

2023

(1. år som selvstændig)

Ambassadør for Andreas Mogensens rumrejse

Det Europæiske Rumagentur (ESA), DTU og hele sektreteriatet for Andreas Mogensens mission til De Internationale rumstation havde ambitioner om at engagere flere børn og unge i rumfarten.

Jeg fik derfor æren af at være ambassadør for missionen, og arbejdede i den forbindelse både me digital formidling på mine egne kanaler, og var vært på flere events. For eksempel et stort live-opkald fra Danmark, Sverige, Norge og Finland til Andreas på ISS.


Jeg har vundet en pris

“Når man ser Lasses video’er kan man mærke, at han formidler fordi han bare ikke kan lade være”

- Juryen til SoMe Science Award

Det er en stor ære at have modtaget denne pris, fordi det er en stor anerendelse af det arbejde jeg laver ulønnet på min TikTok-kanal, der uden støtte fra fonde eller sponsorer har samlet 60.000 børn og unge omkring formidling af videnskab.

Hele juryens motivation for at give mig prisen findes her.


Engineer the Future:
undervisnings-videoer til Engineering Day

Børn skal have større gejst for naturvidenskab og teknologi.

  • … Derfor skal undervisningen være mere anvendelsesorienteret.

  • … Derfor skal undervisningsmaterialet være inspirerende og virkelighedsnært.

Derfor ringede Engineer the Future til mig.‘Engineering i Folkeskolen’ har til formål at skabe undervisningsmateriale, der giver eleverne en dybere forståelse, når de selv får lov at undersøge problemer og konstruere løsninger.

Projektet er financieret af Villum Fonden. Du kan se alt undervisningsmaterialet her.

Øjne i nakken (Indskoling)
Hvordan virker et spejl? Og hvordan kan vi bruge det til at udvidde det menneskelige synsfelt?

Alarm! Vandet stiger! (Mellemtrin)
Hvordan kan man konstruere en alarm, der advarer mod vandstandsstigninger?

En hjælpende hånd (Udskoling)
Hvorfor er hænderne så vigtige for os? Og hvordan kan exoskeletter hjælpe med at forhindre nedslidning?


DR Ramasjang:
TechFix

Anno 2023 bedste og nyeste program-serie om videnskab og teknologi for børn i Ramasjang-alderen…

Jeg er vært på programmet, og hjælper børn få deres drømme til at gå i opfyldelse ved hjælp af teknologi.


2022

DR2 & DRTV: REN TEKNOLOGI

Kan vi redde os selv fra klimakrisen uden at skulle aflyse vores moderne verdenssamfund? Det spørgsmål ville jeg gerne have svar på - for selvom den hurtigste klimaløsning ville være en global livsstilsændring, er det ikke liiiige den løsning, der er mest oplagt.

Gennem fire episoder på DRTV undersøger og forklarer jeg de teknologiske løsninger, der kan gøre vores samfund bæredygtigt, samtidig med at vi beholder vores moderne bekvemmeligheder.

Hver enkelt episode bygger på tre hovedelementer; reportager, visualiseringer og interviews. Idéen er at tage det bedste fra YouTube med en engageret vært og blande det med formidlingen fra explainer-genren.

Farvel til benzin og diesel - hvordan kan vi fylde grøn strøm i tanken på skibe og fly?

Mere grøn strøm, tak - kan vi nå at få nok energi til hele verden uden at udlede CO2?

Forbudt energi og underjordisk affald - kan vi klare klima-krisen uden kernekraft?

En kæmpe støvsuger - kan ny teknologi sætte CO2-udledningerne i bakgear?

Ultra Nyt

Vi forventede agurketid og sløve sommernyheder. I stedet fik vi et terrorangreb i Norge, skyderi i København, dødsulykke i Tivoli, en statsminister i mink-knibe og et DF i opløsning, samtidig med at krigen stadig hærgede i Ukraine og coronasmitten atter gik opad.

Som vikar-vært og journalist på Ultra Nyt var jeg med til at sætte historierne i en forståelig ramme for de mange børn, der følger med på både DRTV, app og sociale medier. Ultra Nyt er nok det vigtigste børneprogram i DR’s historie, og jeg er stolt af at de valgte mig som deres sommer-vikar. Jeg var vært og reporter på udsendelserne i tre uger.


2021

P3 x Viden: VIDENSKABELIGE EXPLAINERE PÅ YOUTUBE - hver uge

Jeg har altid været fascineret af det naturvidenskabelige. Draget af rummets tomhed og menneskers opfindsomhed. Den glæde og nysgerrighed forsøgte jeg at sprede til flere, da DR Viden hyrede mig til at drive en YouTube-kanal med fokus på netop teknologi og videnskab målrettet børn og unge.

Min tilgang var at videnskaben aldrig måtte være historien i sig selv, men at jeg altid udvalgte historier der betød noget for den verden, målgruppen levede i. Jeg forsøgte derfor at bruge videnskaben som et filter, man kunne se på verden gennem for at forstå den bedre. På den måde fik samfundsnørderne et skud naturvidenskab og videnskabsnørderne et skud samfundsvitaminer.

Projektet i tal

  • 78.000 seere per video i gennemsnit

  • 18.000 abonnenter

  • 150.000 timers visningstid

2020

DR Viden: KLIMA-MINISERIE PÅ YOUTUBE

I Danmark vil vi være et grønt fyrtårn for resten af verden. Vi vil leve af vores ekspertise på det grønne område, og vi vil sælge løsninger til udlandet. Men hvad er det egentlig for nogle teknologier, der bliver arbejdet på? Hvordan virker de? Og hvorfor har vi ikke gjort det noget tidligere?

Jeg var journalist og vært på dette projekt for DR Viden, som blev startskuddet på deres nye YouTube-kanal, hvor jeg senere blev fuldtidsansat.


DR Ultra Nyt: CORONA-UDSENDELSER PÅ DR1

Et emne, der var omringet af mystik og frygt kunne nemt blive for svært for børn at forholde sig til. På Ultra Nyt forsøgte vi koge krisen ned til det mest væsentlige og berolige børnene, mens verden så ud til at være i kaos.


DR Nyheder: EXPLAINERE PÅ YOUTUBE

2019

DR Nyheder: NYHEDER PÅ SNAPCHAT

DR Nyheder: EXPLAINERE PÅ YOUTUBE

LIVE-SENDING: SKOLEVALGET 2019

Demokrati er for alle - også børn. Med Skolevalget fik 80.000 skolebørn mulighed for at være ti vælgermøder, debatter og til sidst afgive deres stemme i et stort landsdækkende demokrati-event.

Jeg var konceptudvikler bag udsendelsen og fik også æren af at agere vært sammen med Anna Lin og Ask Rostrup, da vi hele aftenen fulgte med mens resultaterne tikkede ind og fik reaktioner fra reportere til valgfester rundt omkring i landet.



Tophistorier fra dette år:

  • Brexit forklaret på to minutter

  • Opdateringer om den tragiske tog-ulykke på Storebæltsbroen

  • Backstage til VM i håndbold i samarbejde med DR Sporten

  • Guide til et gyldigt kryds til Folketingsvalget - og rundtur til valgfester.

Fortsættelse af Snapchat-projektet fra 2018. I 2019 med øget samarbejde med P3-Nyhederne, hvor jeg kunne agere radio-reporter samtidig med at jeg var på location for at lave snapchat-historier.

Dette år var der folketingsvalg, og på Snapchat var en stor andel af seerne førstegangsvælgere - en stor og vigtig public service-opgave, som jeg forsøgte at løse nærværende, nysgerrigt og nytænkende.

Læs mere om projektet her.

2018

Opstart af DR Nyheder PÅ SNAPCHAT

Nyheder til unge er en svær disciplin, som mange medier har problemer med. Ikke fordi unge mangler interesse, men fordi det er svært for medierne at ramme de unge der, hvor de er. Medierne har ikke indblik i hvad der er vigtigt i de unges hverdag.

Med nyheder på Snapchat forsøgte DR at komme de unge mediebrugere nærmere. Jeg blev ansat til udvikling og drift af projektet, hvor jeg som enkeltperson var ansvarlig for de daglige nyhedsproduktioner.

Årets mest sete stories:

  • Gode råd til online sikkerhed, da Facebook blev ramt af et stort hackerangreb

  • Klimatopmøde: kan det betale sig at tage toget til Katowice?

  • Løbetur med Lars: Spørg Statsministeren om alt